Rumeli Hisarı

İstanbul Sarıyer'de bulunan Rumeli Hisarı, 30 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Anadolu Hisarı'nın karşısında İstanbul Boğazı'nın 600 metrelik en dar ve akıntılı kısmında, uzaktan bakıldığı zaman eski harflerle Muhammed biçiminde okunacak şekilde inşa edilmiş bir hisardır.
139 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan hisarın üç büyük kulesi, dünyanın en büyük kale burçlarına sahiptir.

Boğaz Köprüsü

Avrupa ve Asya kıtalarını ayıran İstanbul Boğazı’ndan karşıdan karşıya geçişi sağlayan ilk köprü. Boğaziçi Köprüsü'nün yapımına 1970 yılında başlandı ve 29 Ekim 1973 tarihinde tamamlanarak hizmete açıldı.
Köprünün toplam uzunluğu 1560 metre, iki kule arası uzunluğu 1073 metredir.Köprünün deniz yüzeyinden yüksekliği 64 metredir. İnşaat safsasından açılışına kadar bir dönemin iki kutbunun üzerinde tartışmasına neden olan doğu ve batıyı birleştiren simgesel köprü.

Kız Kulesi

Kız Kulesi İstanbul boğazı girişindeki kayalık üzerine kurulmuş küçük, şirin bir kuledir. İstanbul’un sembollerinden birisidir. Tarih içinde gözetleme kulesi, deniz feneri olarak kullanılmış, İstanbul boğazı girişini belirten bir mihenk noktasıdır.
Geçen yuzyıldaki görüntüsünü koruyan kule turizme tahsis edilmiş lokanta ve seyir balkonu ile servis vermektedir. Suların, karasevdanın ve söylencelerin gizemini taşıyan Kız Kulesi, İstanbul'un en romantik ve gizemli mekanlarından biri.

Beyoğlu Caddeleri

Beyoglu ilçesi günümüzde, 45 mahalleden ve yaklasik 225 bin yerlesik nüfustan olusan bir yerlesim yeridir. Is, eglence ve kültür merkezi olmasi nedeniyle bu ilçe sinirlari içerisindeki gündüz ve gece nüfusu birkaç milyonu bulmaktadir.
Bazilarina göre Beyoglu, Karaköy’den Taksim’e kadar uzanan bölgedir. Bazilarina göre de, Tünel Meydani’ndan Taksim’e uzanan bölümden ibarettir.

Sultanahmet Camii

Sultanahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında sultan I. Ahmet tarafından İstanbul'daki tarihi yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa'ya yaptırılan cami. Mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle bezendiği için Avrupalılarca "Mavi Cami (Blue Mosque)" olarak adlandırılır.
Ayasofya'nın müzeye dönüştürülmesiyle, İstanbul'un ana camii konumuna ulaşmıştır. Yapının mimari ve sanatsal açıdan dikkate şayan en önemli yanı, İznik çinileriyle bezenmesidir.

Haydarpaşa Garı

İstanbul'un Anadolu'ya ve Orta Doğu'ya açılan ilk kapısı (garı) olan Haydarpaşa gar binası inşaatına devrin osmanlı padişahı II.Abdülhamit (1842-1918) döneminde 30 Mayıs 1906 tarihinde tamamlanarak hizmete girmiştir.
Binanın bulunduğu havaliye (sahaya) Selimiye Kışlası'nın yapımında büyük emeği geçen padişah III.Selim’in paşalarından Haydar Paşa’nın adı verilmiş ve bundan sonra bu yere yapılan binada bu adla anılagelmiştir.

Galata Kulesi

Galata Kulesi Osmanlı'nın ilk dönemlerinde Yeniçeriler tarafından kullanılıyordu. Kule 16. yy'da Kasımpaşa'daki donanmada tutsakların barındırıldığı yerdi. Galata Kulesi 1384 yılında Galata denen Ceneviz kolonisinin surları arasındaki en yüksek noktaya yapıldı.

İstanbul

İstanbul, Marmara Bölgesi’nde il ve Türkiye’nin en büyük kenti. Tarih boyunca çeşitli imparatorluklara başkentlik yapan, 133 milyar dolarlık yıllık üretimiyle Dünyada 34. sırada yer alır. Türkiye’nin kültür ve finans merkezidir.
İstanbul, 41° K, 29° D koordinatlarında yer alır. Marmara kıyısı ve İstanbul Boğazı (Boğaziçi) boyunca, Haliç’i de çevreleyecek şekilde Türkiye’nin kuzeybatısında kurulmuştur.

Yerebatan Sarnıcı

Sultanahmet de bulunan Yerebatan Sarnıcı, M.S 542 yılında Bizans İmparatoru Justinyen tarafından At Meydanı’nın diğer tarafında bulunan Büyük Saray’ın su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılmıştır.Fetihin ardından yaklaşık yüzyıl süreyle sarnıcın varlığı fark edilmemiş; ancak bodrumlarında su biriktiren ve deliklerden sepet sarkıtarak balık tutan insanların varlığının anlaşılmasıyla keşfedilmiştir.

Başkanımızdan Mesaj

Haberler

  • IV. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.


    Flaş IV. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Toplandı “Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Devlet, Her Zaman Esnaf ve Sanatkarın Ya Devamını Oku

    29 Ocak 2015 Perşembe

  • Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) 43. Olağan Genel Kurulu yapıldı.


    Flaş TESKOMB 43. Olağan Genel Kurulu Yapıldı (25.05.2014) Abdulkadir Akgül: “Kooperatifler Açısından Çok Önemli Zamanlardan Geçiyoruz” Türkiye Esnaf Devamını Oku

    29 Ocak 2015 Perşembe

  • Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Çok Büyük Bir Gelişme Olmadıkça Faiz Artırımına Gitmeyeceğiz Genel Başkan Abdulkadir Akgül: Bugün Burada Esnaf ve Sanatkarımız Var


    Flaş TESKOMB 64. Yıl Vizyon Buluşması Büyük Bir Coşku İle Gerçekleştirildi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: “Çok Büyük Bir Gelişme Olmadıkça Faiz Artı Devamını Oku

    29 Ocak 2015 Perşembe

  • Genel Başkan Abdülkadir AKGÜL 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından Soma’da ziyaretlerde bulundu.


    Flaş Genel Başkan Abdülkadir AKGÜL beraberinde Genel Başkan Vekili Bahri ŞARLI, Manisa Bölge Birliği Başkanı Recep ÇINAR, Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi v Devamını Oku

    29 Ocak 2015 Perşembe

  • 2012 KOOPERATİFÇİLİK YILI


    Flaş Birleşmiş Milletler Genel Kurulu; kooperatiflerin sosyo-ekonomik kalkınmaya, özellikle yoksulluğun azaltılmasına, istihdam yaratılmasına ve sosyal büt Devamını Oku

    14 Kasım 2012 Çarşamba

  • WEB SİTEMİZ YAYINA ALINMIŞTIR


    Flaş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla yeni web sitemiz hizmete alınmıştır..Kooperat Devamını Oku

    14 Kasım 2012 Çarşamba

Hürriyet Gazete Haberleri